Tunel na bliskom istoku

Tokom 2012. godine za projekt Tuneli na Bliskom istoku proizveli smo 152 polja elektro ormara širine 800 do 1600mm i dubine 600mm. Radi se o sudjelovanju u izgradnji dvije tunelske cijevi promjera do 24 metara i koji zajedno imaju dužinu oko 10 kilometara koje je nužno ventilirati kroz uzdužni i vertikalni sustav ventilacije, pomoću 89 jet fanova snage 37kW na naponu od 400V i 8 aksijalnih ventilatora snage 450kW na naponu od 690V.

Isporučeni ormari opremljeni su sa ATV61 frekventnim regulatorima za aksijalne ventilatore i ATS48 uređajima za meki zalet jet fanova.

Upravljanje cijelim sustavom ventilacije izvedeno je PLC-ima iz serije M340 koji nadzire kompletan rad ventilatora, uređaja za meki zalet, frekventnih regulatora, sklopne opreme i stanje ventilacije u tunelu.

Nakon montaže, ožičenja, parametriranja frekventnih regulatora i uređaja za meki zalet, testiranja i atestiranja, koje je obavljeno unutar zadanog roka od 3 mjeseca, svako polje je na odgovarajući način zapakirano i utovareno na 5 tegljača koji su ih otpremili prema Bliskom istoku. Nakon uspješne isporuke naši inženjeri obavili su postavljanje ormara na gradilištu, njihovo međusobno povezivanje, spajanje na energetske i komunikacijske kablove, te puštanje u rad.

Detaljnije